Sağlık

Çocuklu Aileler Tatile Giderken Bunlara Dikkat Edin

Milyonlarca öğrenci yaz tatilinin heyecanıyla doldu. Çocukların yaz tatillerinde havuz ya da denizde çok vakit geçirdiklerine dikkat çeken uzmanlar, özellikle kulak enfeksiyonlarına karşı uyarılarda bulunuyor. İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Ayşe Namen Selçuk uyarılarda bulundu.

Dış kulak iltihabı, suyu seven bakterilerin ve bazen de mantarların neden olduğu bir durumdur. Şiddetli kulak ağrısı, kulak akıntısı ve işitme kaybı, kaşıntı ve ileri vakalarda kulakta şişlik ve kızarıklığa neden olur. Uzun süre suda kalma veya kulağa su kaçması sonucu risk artar. Aynı zamanda dalış sırasında suda bakteri varsa sudaki bakteriler burun yoluyla sinüslere ulaşabilir ve sinüzite neden olabilir.

Tatil öncesi muayene gerekli

Yağlı ciltli kişilerde ve tozlu ortamda yaşayan kişilerde kulak kiri görülebilir. Ve bu kulak kirleri havuzda veya denizde şişerek şiddetli ağrılara, işitmede azalmaya ve durum ilerledikçe zeminin nemli kalması nedeniyle yukarıda belirtilen enfeksiyonların gelişmesine neden olabilir. Kulak kirine yatkın olan ya da daha önce bu durumda olan çocukların yaz tatili öncesi kulak muayenesi yaptırması ve kulak temizliği yaptırması değerlidir.

Alerjik riniti olan çocuklar için özellikle tuzlu suda dalış yapılması önerilir. Alerjik semptomlar hem alerjenleri ortadan kaldırarak hem de burun solunumunu rahatlatarak giderilir. Ancak durgun sularda ve bazı havuz sularında varsa sudaki bakteriler burun yoluyla sinüslere ulaşarak sinüzite neden olabilir. Bu bakımdan yüzme suyunun hijyeni; İshal, maya enfeksiyonları ve idrar yolu enfeksiyonları ile sinüsler için değerlidir. Yüzme suyunu yutmamak da çocuklarımıza yeniden öğretilmesi gereken bir diğer koşuldur.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

divrigi-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu